Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

tisdag, februari 03, 2015

Dags erkänna kamp mellan civilisationer

Dick Erixon tar bladet från munnen och talar klartext, när han under rubriken Dags erkänna kamp mellan civilisationer, bl.a. skriver:

"Vi kan inte längre blunda för att det som sker är en strid mellan civilisationer, så som statsvetaren Samuel P. Huntington skrev i The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order (1996), en av vår tids mest uppmärksammade (och kritiserade) böcker. I en ledare i Svenska Dagbladet skrev Ivar Arpi för drygt ett år sedan:

I Sudan, Nigeria, Kaukasien, Jugoslavien, Burma, Thailand, Israel, östra Kina, Indien och Pakistan – överallt där civilisationen islam delar gräns med en annan civilisation uppstår krig, kamp och kollision. Det menade Huntington som kallade fenomenet för ”Islams blodiga gränser” /…/ 


"Huntington var tydlig med vad han trodde: ”Det underliggande problemet för Västerlandet är inte islamisk fundamentalism. Det är islam, en annan civilisation vars folk är övertygade om sin kulturs överlägsenhet och besatta av sin underlägsenhet i makt." /.../

Vi måste helt enkelt välja: vår västerländska frihet eller islams religiösa förtryck. De går inte att förena. De går inte att integrera som samhällsmodeller."
 
 
Även om klockan mycket snart klämtar tolv och att framtiden för Sverige och övriga Västeuropa ser mycket mörk ut, så tänds trots allt en strimma av hopp, när även etablerade borgerliga debattörer  börjar tala klarspråk. Att våga se och tala om problemet är en förutsättning för att lösa det.
Läs hela artikeln här.

Etiketter: , ,


Pusha