Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, januari 08, 2005

Naturen inte jämställd!

”Sverige inte jämställt”, anser Jämo. Enligt Sydsvenskan (7/1) menar Jämo att ”Män blir pappor, kvinnor blir föräldrar. Medan män kan välja är föräldraskapet för kvinnor ett icke förhandlingsbart ansvar.”
Syftar Jämo möjligtvis på den fundamentala orättvisa att kvinnor är havande i nio månader och att endast de har förmågan att amma barnen. Kanske är detta något som våra politiker borde kämpa för att ändra? Inga åtagande och kostnader tycks vara omöjliga när det gäller våra politikers vilja att härska och behärska. Mer skattepengar till jämställdhetsarbetet så ska nog den politiska ingenjörskonsten även besegra naturen.

Sydsvenskan skriver vidare: ”Många familjer sprider ut föräldrapenningsdagarna och förlänger på det sättet tiden hemma med barnet, det vill säga det är mammorna som sprider ut dagarna. Det kan verka rationellt, men hon förlorar sannolikt i löneutveckling och karriärmöjligheter.”
Inte en rad om eventuella fördelar för barnen! I jämställdhetsdebatten väger barnens väl och ve väldigt lätt!

Mer om feminism, se Erixons blogg den 23/11 2004 där han bl.a. skriver dessa tänkvärda ord: "Strävan efter jämställdhet går över meritokrati och att se människor som individer, inte över en ny sorts stalinism. Feminismen är jämställdhetens värsta fiende."

Etiketter:


Pusha

0 Comments:<< Home