Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

torsdag, september 16, 2010

Statsministern legitimerar våldet!

Enligt TT har statsministern Fredrik Reinfeldt gjort ett uttalande där han legitimerar våldet mot Sverigedemokraterna. Uttalandet gjordes efter att en ung sverigedemokrat utsattes för ett tortyrliknande överfall och fick ett hakkors inristat i sin panna med en kniv.

Budskapet tycks vara att de som använder sina demokratiska rättigheter att ifrågasätta islams och kommunismens totalitära läror måste räkna med att drabbas av deras våld. Morden på Pim Fortuyn och Theo van Gogh, mordhoten mot Lars Vilks och mordförsöken på Kurt Westergaard tycks enligt Reinfeldts logik vara tämligen naturliga eftersom de har provocerat de totalitära krafterna - de får skylla sig själva eftersom de vågar kritisera islam.

Jimmie Åkesson kommenterar:
”Reinfeldts uttalande är chockerande och djupt oroande och kan knappast tolkas på något annat sätt än att han legitimerar och hyser förståelse för det politiska våldet mot dem som vill minska invandringen till våra grannländers nivå.”

Vänsterledaren Lars Ohly är i detta fall en bättre försvarare av demokratin, han fördömer överfallet:
”Det går inte att beskriva den avsky jag känner inför detta. Jag bekämpar Sverigedemokraternas politik på alla demokratiska sätt som jag kan, men det finns en klar gräns. Hot och våld får aldrig förekomma och det är vi väldigt tydliga med från Vänsterpartiets sida.”

Man önskar att Sveriges statsminister också så rakryggat hade försvarat demokratin istället för att försöka legitimera extremisternas våld!

Etiketter: ,


Pusha