Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, november 11, 2006

"Förvånande många" flyktingar befinner sig i de länder de flytt från!

När de islamistiska terroristerna startade kriget mot Israel i somras blev det ganska uppenbart att många sk flyktingar faktiskt mer eller mindre är bosatta i de länder de säger sig flytt från. Naturligtvis är de numera försörjda av svenska skattebetalare, med bidragsbelopp som får dem att framstå mycket rika i sina hemländer.

Detta är naturligtvis inte något som man normalt låter komma till allmänhetens kännedom. Men med anledning av flyktingreprisen från Libanon kan man skönja verkligheten. Sydsvenskan skriver:

”En osäkerhet för UD var hur många svenskar som fanns i Libanon. Från början handlade det om några tusen vilket visade sig vara fel, siffran var många gånger högre. – Prognosen var dålig för Libanon. Det berodde på att det inte enbart handlade om sådana som var på tillfälligt besök utan även om de svenskar som bor där en större del av året och om vanliga turister.”

Bara sommarens evakuering av 8500 flyktingar från krigets Libanon kostade de svenska skattebetalarna 100 miljoner kronor. Men vad gör det? Sverige är ju ett rikt land, får vi ju veta genom det besuttna etablissemangets megafoner.


Pusha