Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

söndag, november 05, 2006

UD sparkar sverigedemokrat från ambassad

I Sverige går det bra att hylla eller försvara massmördare som Stalin, Pol Pot och Mao utan att man riskerar sin anställning eller karriär. Likaså kan man helt öppet förvara islamistiska terrordåd och kommunistiska diktaturer utan att riskera sin anställning. Tvärtom så anses ofta sådana hyllningar som progressiva och öppnar dörrarna till plats i media och karriär inom den offentliga sektorn.

Om man däremot på minsta sätt vågar kritisera massinvandringen och dess dramatiska följder, då är det klippt. Då gäller knappast grundlagen längre: RF 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter:
Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad 1: yttrandefrihet: frihet att i tal och skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor.

I Sydsvenskan kunde vi den 31/10 läsa att UD sparkar en sverigedemokrat. Även om man inte ställer upp bakom Sverigedemokraternas partiprogram så är det av yttersta vikt att försvara demokratins grundläggande principer.

Etiketter:


Pusha