Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

söndag, december 11, 2005

Dhimmi-mentalitet predikas på Sydsvenskans ledarsida!

Under rubriken ”En dansk provokation” tycks Björn Ramel ge Jyllandsposten skulden för att islamisterna dödshotar satirtecknarna som vågar hävda sin fundamentala demokratiska rätt att framställa satirteckningar.

Att sedan satir kan vara provocerande och inte alltid uppskattas av dem som känner sig träffade av satiren, är knappast något nytt. Det har åtskilliga, både världsliga och andliga potentater fått acceptera sedan länge i de västliga demokratierna. Åtskilliga filmer, böcker och utställningar har hånat och utmanat heliga kristna värden utan att upphovsmännen har hotats till livet.

Yttrandefriheten har sedan länge försvarats av den borgerliga pressen. Nu manas vi att uppge vår hävdvunna yttrandefrihet för att inte stöta oss med islamisterna. Istället för att kraftfullt fördöma dödshoten anklagar Björn Ramel Jyllandsposten: ”…den danska tidningens syfte snarare tycks ha varit just provokationen.”
Syftet med satir brukar väl ofta vara provokativ?

Han kritiserar inte mordhoten. Inte heller ifrågasätter han de 56 muslimska länder som dragit saken inför FN - inte för att fördöma dödshoten, utan för att inskränka yttrandefriheten i Danmark!

Det är tydligen dags att vi anpassar oss till islamisternas lagar! Läs mer om dhimmi!

Etiketter: , ,


Pusha