Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, oktober 15, 2005

Vardagsmat i Malmö

Rån, misshandel, vandalism, bidragssvindel, massinvandring, våldtäkter, svartmaskerade kvinnor och skolkaos, är numera så vanligt i Malmö att man knappast reagerar längre. På några få årtionden har vi blivit tvingade att betrakta detta som ett normalt inslag i Malmös vardag.

Livet måste ju gå vidare. Det finns ju också ljuspunkter. Socialdemokraterna som tidigare gjorde allt för att utplåna stadens kulturhistoriska kvarter och ersätta dem med fyrkantiga betongkaserner enligt Alva Myrdals sovjetiska koncept, har under Ilmar Reepalus ledning faktiskt bidragit till att staden fått ny och spännande bebyggelse, bl.a. Västra hamnen med Turning Torso och Dockan.

Likaså har staden berikats med uteserveringar, mer kultur och nöjen. American Cup kostade en bråkdel av alla socialbidrag men ger mångfalt mer tillbaks! Dessutom har vi berikats med en Köpenhamnsbro och snart också en Citytunnel! Sådant skapar livskraft och lockar till sig folk som kan bidra med både pengar och kreativitet.

Faktum kvarstår dock att socialdemokraterna inte är kapabla att lösa de katastrofala problem deras socialistiska ideologi har skapat och skapar!

Några talande exempel ur veckans tidningsklipp:

Kvinna i bil rånad mitt i centrum!
När kvinnan stannade på Amiralsbron knackade en yngre man på rutan. När hon vevade ner öppnade någon bakdörren och började rota genom hennes bagage. ”När kvinnan upptäckte kuppen, började totalt åtta-tio pojkar i åldrarna tolv-fjorton år banka på bilen för att distrahera kvinnan.” skriver Sydsvenskan i en liten notis den 14 oktober.

För några år sedan hörde jag om liknande rån. Det var en sydafrikan som berättade om att det var alltför riskabelt att stanna för rött ljus i Johannesburg. Risken för rån och överfall var då överhängande. En bekant till honom hade blivit skjuten till döds vid ett sådant rån.

Det som då verkade vara ett afrikanskt problem tycks snart kunna vara realitet även i Malmö. Någon närmare beskrivning av rånarna har naturligtvis inte Sydsvenskan. Att lämna signalment på brottslingar stämplas ju som rasism av vänsteretablissemanget.

Betongblock slängdes mot bil!
När hon körde under en gångbro på Amiralsgatan i Rosengård träffades bilen av betongplattan. Den slog först i motorhuven och sedan i vindrutan som krossades. Hon hade naturligtvis lätt blivit dödad och det hela borde rubriceras som mordförsök. När de ringde polisen fick de veta att polisen inte hade någon patrull att skicka! Eller vågade de inte åka dit?

Rosengård är ett av de många ”ideala” bostadsområden som har skapats av de sociala ingenjörerna (Alva och hennes lärjungar). När polisen eller brandkår beger sig dit möts de av stenkastning och hot. Polisen måste skydda brandmännen och speciella vakter får skydda polisbilarna. (Läs om dådet i Sydsvenskan)

Nya moderna vänthallar ska bort!
Skånetrafikens vänthallar på Södervärns och Värnhems bussterminaler ska bort. Orsaken är att patrasket som skrämmer och hotar personal och passagerare har tagit över. I sann svensk kärringanda drabbas de skötsamma medborgarna. Istället för att använda skattemedlen till samhällets primära uppgifter, som att skydda liv och egendom, vräker vänsterpolitikerna ut bidrag för att köpa sig själva rikedom och makt. Med världens högsta skatter borde samhället ha resurser att hålla ordning på allmänna platser. Låt polisen rensa upp i vänthallarna och se till att passagerna kan ha den komfort de betalar för! (Se Sydsvenskan)

Etiketter: ,


Pusha