Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

söndag, september 11, 2005

Terroristernas språkrör - mediernas favoriter!

Den 11 september, på årsdagen av fundamentalisternas massmord på oskyldiga civila, publicerar Sydsvenskans kultursida en artikel som kunde ha varit skrivet av Usama bin Ladin själv. Författaren till artikeln uppges vara en doktorand i filosofi, Fanny Söderbäck. Man hoppas att hon har köpts med al-Qaidas blodspengar men tyvärr är det nog troligare att hon är en av de många förvirrade s.k. idealister som aktivt legitimerar och skapar förutsättningar för terroristernas blodiga attentat mot oskyldiga civila. Utan sådana talesmän så skulle terroristernas strategi inte ha varit möjlig.

Hon skriver att terrorattacken mot tvillingtornen kan ”beskrivas som en konsekvens av den imperialistiska politik USA driver. En attack mot det samhälle där marknaden är fri, men inte människorna.”
Mordet på 1000-tals oskyldiga reducerar hon till en attack mot marknaden, samtidigt som hon försåtligt undergräver demokratins frihetsbegrepp.

Naturligtvis passar hon också på att ge Bush och demokratin skulden för orkanen Katarina och dess följder. Den är ”en oundviklig konsekvens av USA:s (och andra länders) kortsiktiga miljöpolitik, där låga bensinpriser väger tyngre än hotande klimatförändringar.” ”Bush skattepolitik och nedskärningar av den (redan krassa) sociala välfärden har dessutom förvärrat orkanens efterdyningar…”

Hon avslutar spydigt: ”Idag är läget mer komplicerat. Det går knappast att hämnas på himlen.” ”Återstår att se om amerikanerna är lika hämndlystna denna gång.”

Tyvärr är hon inte något undantag på kultursidorna och i massmedia. Här vimlar det av folk som tycks vara besatta av att attackera den västerländska demokratin och dess friheter, samtidigt som de aktivt torgför de muslimska terroristernas argument. Dessa terroristmedlöpare möjliggör både nyrekrytering av terrorister och nya terroristdåd.

Att kända våldsmän och mördare ofta får en hop ”groupies” runt sig är ett känt fenomen och därför är kanske inte att Fanny Söderbäcks åsikter så anmärkningsvärda. Vad som däremot är både anmärkningsvärt och chockerande är att en svensk dagstidning på årsdagen av fundamentalisternas värsta attack mot demokratin, publicerar en artikel som kunde ha varit en pressrelease från al-Qaida.

Det är som att på årsdagen av Kristallnatten publicera en artikel som förklarar att nationalsocialisternas attack mot judarna berodde på deras dominans inom den internationella finansvärlden. Förvisso är kultursidan i Sydsvenskan en tummelplats för alla möjliga USA-hatare och politiskt korrekta kulturnissar, men på årsdagen av den 11 september borde även rabiata Bush-hatande kulturredaktörer visa lite heder!

Etiketter:


Pusha