Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, augusti 13, 2005

Förbjudet att identifiera brottslingar?

"Polisen varnar för barnligan under Malmöfestivalen", skriver Sydsvenskan den 13/8. Polisen lyckades gripa flera barn men de smet lika snabbt. Ligan misstänks för närmare 2000 brott. Ligan har satt i system att operera med personer som uppger sig vara barn. Det gör att man inte får ta fingeravtryck eller anhålla dem. Brottslingarna utnyttjar systematiskt den svenska kärringmentaliteten.

När nu polisen varnar för ligan borde man åtminstone beskriva brottslingarna som hotar festivalbesökarnas trygghet och egendom. Men nej, då skulle polisen anklagas för rasism och hotas med avsked!

Det är regelmässigt så att trots noggranna vittnesuppgifter så lämnar man inte någon beskrivning av brottslingarna. Kan ni gissa varför? De poliser eller tidningar som någon gång har gjort det, i sina försök att lösa brotten och förhindra nya, har genast blivit utsatta för det svenska etablissemangets hat- och hotdrev.

I Spanien är det helt annorlunda. Där bemödar man sig för att identifiera brottslingarna, förhindra deras framfart och skydda offren!
När vi kom till polisstationen i Spanien för att anmäla ett brott blev vi vänligt bemötta och snabbt hjälpta. Vi kunde också ange förövarnas utseende, bl.a. enligt följande alternativ:

Latin – Arab – Teutonic – Gypsy – Oriental – Black

I Sverige gör man istället allt för att dölja brottslingarnas identitet och förhindrar på så sätt allmänheten (som löser de flesta brotten) att hjälpa till. Å andra sidan kan det politiskt korrekta etablissemanget slå sig för bröstet och skrocka belåtet.

Etiketter:


Pusha