Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

måndag, maj 23, 2005

Skotten mot Reepalus hem och det politiska våldet

Medierna uppmärksammar med rätta skotten mot kommunalrådet Ilmar Reepalus hem. Det politiska våldet hotar demokratin. Tyvärr är det politiska våldet både utbrett och accepterat bland olika vänster- och högerextremistiska riktningar.

Högerextremisterna är dock en ganska marginell skara, medan vänsterextremisterna på många sätt är en integrerad del av det svenska politiska etablissemanget. Antiglobalister, s.k. antifascister, tokfeminister (t.ex. i ROKS) och djurrättsaktivister har länge haft det politiska våldet som kampmetod.

Istället för att stoppa denna våldskultur har makteliten blundat och istället försökt att ”förstå” dessa gruppers ”ädla” motiv. Än allvarligare än denna moraliska uppmuntran är det ekonomiska stöd, som skattebetalarna tvingas ge dessa grupper. Grupper som försvarar och använder våldsmetoder för att nå sina politiska mål!

Jag har nyligen, i min blogg den 14 maj Staten stödjer terroristnätverk, tagit upp problemet. Det är därför glädjande att samhället vaknar upp och reagerar mot det politiska våldet. Låt det dock bli krafttag mot allt politiskt våld, även när det riktas mot enkla medborgare och inte bara när det drabbar etablerade politiker. Låt attentatet bli en väckarklocka! Stoppa allt ekonomiskt stöd till våldsverkarna och använd polisresurserna till att stoppa deras framfart!

Etiketter: ,


Pusha