Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

tisdag, maj 03, 2005

Upp-och-nervända-landet!

10 p-syndare i Malmö är skyldiga 7 miljoner i p-böter (Sydsvenskan 28/4). De tre främsta på listan är Ousamma som har 254 fordon registrerade är skyldig 2 932 100 kr, Hossein M… som har 183 fordon registrerade är skyldig 1 608 300 kr och Yasser med ”endast” 62 fordon är skyldig 462 650 kr. Samtliga på tio-topp-listan saknar utmätningsbara tillgångar.

Det hindrar naturligtvis inte att personerna ifråga kan få gigantiska bidrag av olika slag. Sådana är ju behovsprövade och därmed inte utmätningsbara. Men om det kan vi ju bara spekulera och ana, ty sådana uppgifter är ju av naturliga skäl inte offentliga.

Nu kan man ju alltid ha olika åsikter om det berättigade med p-böter. Det kan man ju också ha när det gäller att vanliga inkomsttagare betalar mer än halva lönen i skatt. En av Malmös stora inkomsttagare, Percy Nilsson, som förmodligen under åren har betalat in en hel del skatt och som har offrat enorma summor för att stödja ishockeylaget Malmö Redhawks, har dömts till ett års fängelse för skattebrott.

När det gäller att straffa hårt arbetande människor sätter samhället in alla sina juridiska resurser för att ”de ska göra rätt för sig”, medan andra som synes bara kan fortsätta att hånskratta åt de ”dumma svennarna”!

Kanske är det bästa man kan göra - skratta åt vansinnet som råder i ”vårt” land! Ett skratt lär ju vara bra för hälsan.

Etiketter:


Pusha