Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

söndag, mars 13, 2005

Lynchmobbs-rättvisa ett tidens tecken

En grundläggande princip för den demokratiska rättordningen är att en person inte ska straffas för ett brott på enbart misstankar, utan att ha fått anklagelserna rättsligt prövade och en laga dom. Det är ju också det normala i Sverige i vanliga fall.

Den rättsprincipen tycks inte längre gälla vid alla brottsanklagelser. En officer sparkas från sina befattningar innan anklagelserna är prövade i domstol!

Sydsvenskan skriver: ”Officeren greps på sin arbetsplats i Uppsala i måndags och även hans militära karriär fick sig en rejäl knäck. I torsdags plockade överbefälhavaren bort den häktade officeraren från en hög chefsbefattning och skrev till regeringen som ska fatta det formella beslutet.”

Orsaken till att normala rättsprinciper sätts ur spel kan förmodligen vara anklagelsens art, officeren anklagas för att misshandlat och våldtagit sin fru. I ett samhällsklimat där något som skulle kunna kallas ”feminiscismen” totalt dominerar den politiska och massmediala agendan är det inte så konstigt att grundläggande rättsprinciper sätts ur spel. De som inte förbehållslöst stödjer den feministiska lynchmobbens på förhand fastställda domar, betraktas enligt deras logik, som medskyldig till alla brott mot kvinnor, inklusive steningen av kvinnor i islamistiska despotier.

Nota bene; Jag säger inte att officeren är oskyldig till anklagelserna, men låt först en domstol fastställa skuldfrågan innan straffen börjar verkställas!


Pusha

0 Comments:<< Home