Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

torsdag, mars 03, 2005

”Etniska svenskar har aldrig köpt idén om att överge de egna kulturella rötterna”

Återigen måste jag rekommendera Erixons blogg. Hans inlägg är verkligen värda att läsa. Bl.a. skriver han om den misslyckade svenska integrationspolitiken (tisdag 2005-03-01)och gör intressanta internationella jämförelser med bl.a. Danmark, USA och Holland. Han skriver:

”Här finns en grundförklaring till den misslyckade integrationen i Sverige. Den ställer krav på etniska svenskarna att ge upp sin svenskhet för att bli mer som de nyanlända. Samtidigt sänks kraven på de nyanlända att lära sig svenska språket och försörja sig själva. Etniska svenskar har aldrig köpt idén om att överge de egna kulturella rötterna. Det är vårt land, vår kultur och vårt språk. Däremot kan nyanlända erbjuda nya upplevelser som smälter in i den svenska kulturen. Men initiativet måste komma från de nyanlända, och det kan inte finnas något krav på etniska svenskar att köpa nyheter bara därför att de är nya.”

Det är glädjande att det äntligen finns möjlighet för det sunda förnuftet att nå ut till läsare i Sverige. Erixons blogg hade under februari 31 000 unika besökare! De vänster- och statskontrollerade mediernas dominans börjar förhoppningsvis urholkas tack vare Internet.

Äntligen utmanas det självgisslande och neurotiska skuldparadigmet som svenskarna tvingats lyssna till via statsfinansierade institutioner, myndigheter, medier och skolor de senaste trettio åren. Litanian har malt på från dagis till gravtalet:

”Vi rika svenskar (utom De frälsta) är utsugare och medskyldiga till allt ont i världen. Mest skyldigt är dock USA! För att bota Era arvsynder måste ni bekänna dem och försörja Alla(h) som så kräver! Ni ska dock inte tro att Ni sonar Er skuld bara genom att avstå från Era pengar. Ni ska också förakta Er själva! Se rasisten hos Er själva! Kräla i smutsen och tillstå att Ni diskriminerar! Ni arma syndare! Gören avbön och bekänn Era synder. Hata USA – den stora satan! Betala Era skatter och vänd kinden till när Ni blir rånade eller negativt särbehandlade. Lyssna till oss i Partiet - Era frälsare, avlade av Lenin och Mao, återuppståndna i den svenska Välfärdsstaten (Gudsstaten, ty den är välsignad av ärkebiskopen). Ty riket är Vårt, makten och hela härligheten. Sätt på Dig tagelskjortan Svensson! Arbeta och betal skatt - Du usla skattesmitare! Amen!”

Etiketter:


Pusha