Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

måndag, februari 28, 2005

Hysteriska moralister styr polisresurserna

I dagens Sydsvenska har jag glädjen läsa ett inlägg under Debatt Malmö som representerar det sunda förnuftet. Ett ovanligt inslag i massmedierna som domineras av hysteriska feminister och präktiga proggare. Inlägget är skrivet av Tomas Reinbach och framhåller det orimliga att polisen lägger sina resurser på att jaga vuxna människor som frivilligt har sexuella relationer medan de försummar sina elementära uppgifter att skydda liv och egendom.

Bakgrunden är den att polisen slog i början av februari till mot ett solarium i Malmö vars servicenivå inte passar de hycklande moralkärringarna* i riksdagen (*uppemot 300 av de 349 skulle jag tro). Polisen har anhållit fyra kvinnor varav någon riskerar sex års fängelse, om de döms för grovt koppleri* (*främjat tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning i större omfattning enligt 6 kap 9§).

Dussintals män har under lång tid fotograferats och identifierats. Bilnummer har registrerats och männen har kallats till förhör. Utredningar och rättegångar följer. Männen riskerar enligt lagen fängelse upp till sex månader eller böter.

Den hysteriska moralmaffian motiverar sin vansinniga lagstiftning med några skrämmande fall där kvinnor under slavliknande förhållande har tvingats till prostitution. Naturligtvis är det samhällets uppgift att skydda människor från kidnappning och våld. Sådana naturlagar är både självklara och tillräckliga för att förhindra att kvinnor tvingas till prostitution.

Den moralhysteriska lagstiftningen befrämjar däremot den typ av prostitution där kvinnor utnyttjas mot sin vilja under våld och hot. Den verksamheten gynnas under illegala omständigheter. Någon legal konkurrens finns ju inte. Där finns heller ingen insyn, inga kunder som kan vittna vill eller vågar ge sig till känna.

Att förbjuda vuxna människor att ha frivilliga sexuella relationer på vilka premisser de själva önskar är en oacceptabel inskränkning i den personliga friheten!

Samtidigt kan vi läsa i Sydsvenskan att ”Rånepidemin har kopplat sitt grepp om Malmö.” De senaste månaderna har varit de råntätaste sedan slutet på 1990-talet. Rån förekommer så gott som dagligen i Malmö (656 rån 2004). Polisen räknar med att det finns ungefär 100 brottsaktiva ungdomar i stan.Polisen skyller på bristande resurser. I förra veckan kunde vi läsa att ”Ett nytt stort sabotage mot Rosengårdsskolan upptäcktes sent på torsdagskvällen. Det var väktare som vid en rutinpatrullering vid 23.30-tiden fann att cirka hundra rutor systematiskt vandaliserats.” Glaskrossning på Malmöskolorna är ett stort och kostsamt problem. 2003 blev notan för detta 12,5 miljoner kronor; i fjor något mindre, 10 miljoner kronor.

Polisen räknar med att det finns ungefär 100 brottsaktiva ungdomar i stan. En ganska begränsad grupp att spana på! Varför inte använda resurserna på brott där det finns offer som kanske skadas för livet, psykiskt eller fysiskt! Rån, inbrott, våldsbrott och vandalisering förpestar miljön i Malmö. Istället för att prioritera bekämpningen av dessa brott som skulle förbättra livsmiljön och välfärden hos Malmöborna, tvingas polisen att slösa bort sina resurser på att spana på ”brottslingar” som inte skadar någon annan och där anmälningsbenägenheten är lika med noll. Varför skulle en kvinna som kanske tjänar 50 000 kr i månaden anmäla sina kunder till polisen?

Den hysteriska moralistmaffian bedriver sedan länge ett totalt kontraproduktivt krig mot ”narkotika” under parollen ”Ett narkotikafritt Sverige” (Se artikel om framgångsrik liberalisering) Istället för att skydda oss från verkliga brottslingar skapar de nya ”brottslingar” av hederliga människor som aldrig har gjort en fluga förnär. Exempelvis domaren i Skåne som mister sitt jobb och får böta 30 000 kr för att han har ”köpt” sex (Sydsvenskan den 14/10 2004). Sick!

Etiketter: ,


Pusha