Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

måndag, november 14, 2005

”Fanatismens förtrupp står redan i förstäderna”

Ovanstående rubrik kunde vi läsa i tidskriften Axess ett par dagar innan de omfattande våldsattackerna i Paris hade utbrutit. Lisbeth Lindeborg artikel handlade om den islamska fundamentalismen. Eldskenet från mordbränderna i Paris belyser klart artikelns aktualitet, bl.a. när hon refererar till Bassam Tibi, författare från Syrien, som är bosatt i Tyskland sedan fyrtio år:

”Som den rationalist han är förstår han inte att européerna inte fattar vidden av den islamistiska faran. Eftersom religionen har så ringa betydelse i Europa ”begriper européerna inte att källan till islamismen som världsåskådning är religionen”. Det är en fatal missuppfattning att ekonomiska faktorer skulle vara orsaken till jihad-islamismen: "Denna ekonomiska reduktionism är vulgär.”
Likaså är Tibi förargad över de naiva islamologer, som bagatelliserar den islamistiska infiltrationen av Europa."


I svenska media vimlar det som vanligt av nyttiga idioter som på allehanda sätt agerar som försvarsadvokater eller rena språkrör för islamistiska terrorn. De islamistiska terrorcellerna kan glädja sig åt att deras strategi fungerar, tack vare medlöparna som fungerar som den politiska grenen av terrorismen. Utan alla dessa väletablerade vänsterextremister och nyttiga idioter, så hade terrorismen i inte varit möjlig.

Lisbeth Lindborg som recenserar tre böcker i sin artikel, avslutar med följande ord:
”Samtliga böcker gör var och en på sitt sätt klart hur viktigt det är att konfrontera islamismen i öppen debatt i stället för att sopa problematiken under mattan. För Tibri råder det ingen tvekan om att frågan om islamismen bara kan lösas av säkerhetstjänsten. Också Fourest hänvisar till att islamisterna använder sig av de mänskliga rättigheterna och yttrandefriheten i Europa för att angripa väst. Och, konstaterar hon, mycket tyder på att frågan om hur stark islamismen tillåts att bli avgörs i Europa.”

Tyvärr är risken stor att det bara är en tidsfråga innan Europa har kapitulerat inför islamismen och de otrogna får finna sig i rollen som dhimmis i Eurabia. Åtminstone om vi inte ser till försvara vår frihet!

Etiketter:


Pusha