Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

onsdag, december 07, 2005

Lag om svenska som officiellt språk diskriminerande!?

De politiskt korrekta socialist-etablissemanget vägrar att lagfästa svenskan som officiellt språk i Sverige, därför det "kan uppfattas som diskriminerande mot dem som inte har svenska som modersmål eller av annan anledning inte behärskar svenskan."

Däremot har naturligtvis socialist-etablissemanget inget emot att vi har fem officiella minoritetsspråk. Det faller väl in i deras ambition att utplåna vårt kulturhistoriska arv och tvinga oss att anpassa oss till det kommande Eurabia.

Ledamoten av Svenska Akademien, Sture Allén, skriver i SvD den 6/12 att man ”måste kunna diskutera invandrarfrågor utan att kallas rasist och peka på att svenskan är Sveriges viktigaste språk utan att kallas nationalist. De som tar till rasist och nationalist i sådana sammanhang misshandlar sitt modersmål. Ord som dessa karakteriserar enbart den som hävdar att den egna rasen respektive nationen är överlägsen andra. Riksdagen skall som den naturligaste sak i världen kunna besluta att svenska skall lagfästas som officiellt språk i Sverige utan att anklagas för nationalism eller rasism.”

Är landsförrädisk ett för starkt ord för socialisternas politik?

Etiketter: ,


Pusha