Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, november 11, 2006

Misstänkta för ritualmord får 50 000 kr!

Den 18-åriga sonen dömdes ensam för att ha förnedrat, torterat och mördat offret. Han fick fyra års sluten ungdomsvård och utvisning. Föräldrarna som var hemma vid dådet flydde till Danmark efter det bestialiska mordet. Hovrättens dom slår fast att det handlar om ett hedersmord och att andra personer inblandade i mordet. Föräldrarna i Sverige får istället 50 000 kr i ersättning eftersom de inte kunde bindas till mordet! (Sydsvenskan 2006-11-11)

Hedersmordet följer det klassiska mönstret att en ung familjemedlem tar på sig hela skulden. I Danmark lät sig inte rättvisan manipuleras på samma sätt. Vid ett liknade hedersmord dömdes alla de iblandade i mordet.

I Sverige sänder vi andra signaler: Det är närmast fritt fram att mörda och dessutom kan ni få ersättning för eventuella omkostnader. Dessutom kan vi nog räkna med att ett stort antal sk flyktingkramare kommer att väcka ett enormt rabalder när den ”stackars” mördaren ska utvisas. Han kommer då att framställas som ett litet hjälplöst barn och Sverige kommer att anmälas för brott mot någon FN-konvention.

Etiketter:


Pusha