Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

torsdag, juli 19, 2007

Upplopp i Rosengård

Efter en längre tids frånvaro, återvänder jag till Malmö och bloggen. Jag har varit utomlands en månad och fått en viss distans till tokerierna i Malmö och övriga Sverige. När man kommer tillbaka och ser galenskaperna med ”fräscha” ögon, framstår de som än mer absurda.

Det första som möter mig är rapporterna från det senaste upploppet i Rosengård där ett femtiotal poliser fick sättas in. (Inga poliser finns tillgängliga när Svensson har haft inbrott eller blir misshandlad) Polisen tvingades också att skjuta varningsskott. Det borde vara en självklarhet att utvisa alla utlänningar som inte lydde polisens uppmaningar. Har man beviljats uppehållstillstånd i landet för att undgå våld och hot borde det inte vara tillåtet att medverka till att våldet och våldskulturen blir en del av den svenska vardagen.

Sådana tydliga signaler hade varit effektiva och hade haft en långsiktig verkan. Med nuvarande låtgåmentalitet och där alla problem skylls på etniska svenskar, kommer upploppen att eskalera och snart vara lika vanliga som i Paris.

Etiketter:


Pusha