Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

onsdag, mars 21, 2007

Muhammedteckningar belönas

I Skånska Dagbladet (20/3) kan vi läsa:
”Mannen som beslutade om publiceringen av de kontroversiella Muhammed-karikatyrerna i Danmark, Jyllands-Postens kulturredaktör Flemming Rose, belönas med ett nyinstiftat pris.”
Det är det danska tryckfrihetssällskapet som delar ut priset.

Samma dag kan vi läsa att det muslimska studieförbundet Ibn Rushd delade ut ett nyinstiftat hederspris i Malmö. Här hade de som utger sig för att vara ”moderata” muslimer haft chansen att belöna någon muslim som kämpar för kvinnans lika rättigheter eller någon muslim som har vågat fördöma islamisternas terror. De kunde ha visat att de på allvar tog avstånd från islamismen.

Men icke oväntat går priset till IKEA för att de anställer kvinnor med slöja. Symbolen för det islamska kvinnoförtrycket. Med morot och piska ska Sverige islamiseras! De som inte likt IKEA, frivilligt viker sig för sharialagarna kan nog snart räkna med att utsättas för islamisternas terror. Det var inte oväntat den (ö)kände professorn i islamologi, Jan Hjärpe, som delade ut priset.

Om det är sann mångfald IKEA eftersträvar så borde vi snart också se IKEA-anställda med rastafarimössor eller i färgglad harikrishna-särkar. Eller varför inte käcka brunskjortor med armbindlar med hakkors, eller gladlynta expediter iklädda den klassiska maoistuniformen dekorerad med kommunistemblem.

Tyvärr är nog inte IKEA:s nya policy ett steg på vägen mot ökad mångfald utan en feg och farlig eftergift - ett steg på vägen mot underkastelse (dhimmi). Det är inte så märkligt att Jan Hjärpe och hans gäng belönar eftergiften. Ger de otrogna sig frivilligt, så behövs inget heligt krig (jihad)!

Etiketter:


Pusha