Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

onsdag, januari 31, 2007

Kvinnor är bättre lämpade att ta hand om små barn!

Detta har ju varit ett självklart faktum i hundratusentals år genom människans hela historia och något som känns tämligen naturligt och självklart för de flesta som inte är helt förblindade av extrem feministisk ideologi. I Sverige har dock länge statsfeminismen varit något av en statsreligion. De som har ifrågasatt dess heliga dogmer och framlagt vetenskapliga bevis som strider mot statsfeminismen heliga teser, har betraktats som kättare.

Nu har dock professorn i neurobiologi, Annika Dahlström, gett ut en bok, Könet sitter i hjärnan, där hon har sammanställt viktiga vetenskapliga rön som den internationella forskningen lagt fram under de senaste 25 åren. Med stöd av dem hävdar hon bl.a. att kvinnorna är bättre lämpade att ta hand om små barn och att det inte är bra att lämna barnen på dagis när de är små.
I Sydsvenskan den 22/1 säger hon: ”de bör helst vara hemma hos mamma under de första två tre åren. Det kan ha neurobiologiska konsekvenser för deras utveckling i livet”.

Hon säger: ”Samhället ställer numera krav på kvinnor att de ska vara, bete sig och tänka som män. Det tycker jag är en annan tvångströja som kvinnor varit tvungna att ta på sig. Tidigare har de varit fångna av könsrollen att vara hemmafru – även de som ville ut i arbetslivet. Nu ställs krav på att alla kvinnor ska ut i arbetslivet – oavsett om de vill vara hemma och ta hand om sina barn.”

Nu ska vi inte tro att extremfeministerna som faktiskt kontrollerar större delen av statsapparaten och massmedia kommer bli mindre rabiata. De kommer bara likt inkvisitionen att intensifiera sin kamp mot kättarna. Med tillgång till ymniga statsbidrag finns det tillräckligt många i den kulturella och mediala eliten som är villiga att mässa trossatserna, så att de får vara med och slicka i sig skattebetalarnas pengar.

Läs boken:


PS. Läs också Erixons blogg: FAMILJEN ÄR GRUNDEN FÖR TRYGGHETEN

Etiketter:


Pusha