Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

onsdag, januari 17, 2007

Fjolårets rekordinvandring väntas överträffas i år!

Den rekordstora invandringen till Sverige 2006 ”gör att nettoinvandringen till Skåne med råge överträffar invandringen till Danmark. Under 2006 väntas drygt 10 000 personer flytta till Skåne från utlandet. I Danmark hamnar motsvarande siffra under 7 000 personer.” skrev Sydsvenskan den 30/12.

Men i Sydsvenskan idag kan vi läsa: I år väntas antalet personer som söker asyl i Sverige öka med cirka 50 procent jämfört med i fjol.” och: ”Nästan hälften av alla irakier som hoppas på en fristad i Västeuropa söker asyl i Sverige.” ”Trots att det bara gått två veckor av 2007 står det redan klart att Migrationsverkets anslag på 2,7 miljarder kronor inte räcker.”

Nu vill migrationsverket ha 676 miljoner kronor extra för att avstyra en hotande flyktingkris. Hur dumma får de bli? Genom att ösa ut miljarder så lockar man istället till sig än fler ”flyktingar”. Vem betalar?

Var ska det sluta? Jag skrev tidigare (12/11) att innan 2056 kommer svenskarna vara i minoritet, men med denna ökningstakt kommer det att ske långt innan. Vilka blir följderna? Allt värre etniska motsättningar? Sharialagstiftning? Inbördeskrig? Samtidigt som Sverige upplever en kraftigt ökad invandring går utvecklingen i motsatt riktning i Danmark.

Asylresorna till Europa är en stor affärsverksamhet. Sverige är naturligtvis det populäraste resmålet. Enligt FN-organet Irin så betalade man tidigare ”högst 5000 dollar för att få hjälp att bli asylsökande i Västeuropa. Nu kostar det upp mot 25000 dollar- drygt 200 000 kr.” "Asylresorna säljs öppet i mataffärerna och andra butiker.”, skriver Sydsvenskan.

Men förmodligen tycker många att det trots allt är en god affär. Sverige är populärast bland vanliga irakier medan mer välutbildade söker sig till Kanada, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland. Det är tydligen även bekant i Irak att det i Sverige inte är så lönsamt att arbeta. Här lever man väl så gott på bidrag. Förhoppningsvis blir det en viss ändring på detta med den nya regeringen.
Se också mitt inlägg om de ”ensamma flyktingbarnen”.

Etiketter:


Pusha