Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

tisdag, januari 09, 2007

Uppmaning till etnisk diskriminering!

Under Aktuella frågor uppmanar Zoran Alagic och Kurdo Baski till diskriminering på grund av kön, sexuell läggning, etnicitet och ras (hår- och ögonfärg). Diskriminering är i Sverige och andra demokratiska rättsstater som regel brottslig. Det hindrar inte skribenterna från att uppmana till brott. De skriver:

”De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna.”

Dessa rasistiska utfall framförs inte på någon extremistisk hemsida, utan i Sydsvenskan! Att sedan Zoran Alagic är presschef på Lärarnas Riksförbund borde vara en anledning till att fler än jag kommer att överväga att lämna LR. Kurdo Baski är redaktör för Svartvitt.se, vilket kanske gör det mer naturligt att han angriper det demokratiska samhällets grundprinciper om likabehandling.

Svartvitt.se seglar under mångkulturellt flagg, vilket brukar innebära att vi skattebetalare finansierar verksamheten. Svartvitt.se skriver att de verkar för:

”Att motarbeta diskriminering på alla fronter: Alla skall ha samma rättigheter och villkor oavsett hudfärg, språk, etnisk tillhörighet och sexuell läggning.”

Tala om att falska budskap!!! (I och för sig har de inte sagt att de motarbetar diskriminering p.g.a. ögonfärg, men det borde väl innefattas i begreppet ”på alla fronter”?)

Etiketter:


Pusha