Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

måndag, november 13, 2006

Stasis arkiv får inte stängas

Ovanstående rubrik står att läsa på kultursidan i Sydsvenskan den 12 november. En mycket tänkvärd och en mycket angelägen artikel. Det är inte ofta som icke-socialistisk artiklar publiceras på kultursidan i Sydsvenskan. Med några få undantag så är det USA-hat, Israel-hat, islamistmedlöperi och kultursocialism som gäller. När man läser kultursidan så förstår man att Östtyskland inte är långt borta.

Jag vet inte vad som har tagit åt kulturchefen Daniel Sandström, kanske har han varit sjuk, så att det är en vikarie som har låtit Lotta Lundberg publicera sin utmärkta artikel om Stasi-arkiven. Kulturchefen Daniel Sandström framstår annars som en relik från Östtysklands glansdagar. Hans kultursidor hade fått Stasi att skutta av glädje. Något mera politiskt korrekt skulle de väl knappast kunna önska sig.

Så till saken. Socialdemokraterna och de gröna vill stänga Stasiarkiven. ”Sexton år efter murens fall vill man stryka ett streck över DDR-diktaturen. Gå vidare. Lägga locket på. Och ge informanterna fri lejd.” skriver Lotta Lundberg.

Naturligtvis förstår man vänsterns önskan att lägga locket på. Det östtyska exemplet avslöjar tydligt släktskapen mellan den socialism som Stasi försvarade och den socialism som torgförs idag. I grunden är det samma ideologi och samma argument.

I filmen De andras liv får vi på ett nära sätt ta del av socialismens verklighet. Den är ett omistligt dokument av Stasis verksamhet och samtidigt en skrämmande påminnelse om hur inpyrt vårt samhälle är av deras socialistiska ideologi. Likt giftsvamparnas mycel genomsyrar den hela det svenska samhället och deras förrädiska färgglada sporkroppar finner vi dagligen i våra massmedia, bl.a. på Sydsvenskans kultursida.

OBS! SE FILMEN De andras liv!!!

Etiketter:


Pusha