Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

tisdag, januari 16, 2007

Svenska medborgare i den somaliska islamistmilisen

Enligt Sydsvenskan så har flera svenska medborgare i den somaliska islamistmilisen gripits av regeringssidan. De skriver:
”Gripandena ska enligt en regeringstalesman ha skett i fredags. Samtidigt ska "gerillasoldater från Tjetjenien, Eritrea och Storbritannien som är lojala mot islamisterna" ha tagits till fånga.”

Somaliska flyktingar som har fått uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap kan ansluta sig till islamistiska terrornätverk. Det känns olustigt att vi svenska skattebetalare är med och finansierar islamistiska terroristorganisationer. Naturligtvis borde islamistterroristerna berövas sina svenska uppehållstillstånd och medborgarskap! Man borde inte kunna ha flyktingstatus i Sverige, samtidigt som man med vapen i hand ägnar sig åt terrorverksamhet i Somalia!

Detta faktum försöker naturligtvis uppgiftslämnarna på TT förklara i förskönande ordalag:
”Många svenskar av somaliskt ursprung passade på att besöka sitt gamla hemland under hösten, sedan islamistmilisen tagit kontroll över stora delar av landet och för första gången på åratal åstadkommit ett visst mått av ordning och trygghet.”

Samma trygghet som terrorväldet under talibanerna i Afghanistan åstadkom!
Läs för övrigt vilka vinklade nyheter som pumpas ut via TT, i bloggen TT-kritik och se mitt tidigare inlägg om somaliska kultur- och idrottsföreningen i Malmö.

Etiketter:


Pusha