Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

tisdag, januari 16, 2007

Ett ”ensamt flyktingbarn” om dagen till Malmö!

Enligt Sydsvenskan den 16/1 har det sedan årsskiftet kommit ett ”ensamt flyktingbarn” om dagen till Malmö. Huvuddelen av ”barnen” är pojkar i 15 -17 årsåldern och kommer från Irak. (Man kan undra om det finns några ensamma flyktingflickor i gruppen och om inte, varför inte?)

”Det är i alla fall den ålder de har uppgivit , men deras ålder ifrågasätts av bland andra personal inom socialtjänsten.” skriver Sydsvenskan.

Så gott som alla barnen saknar handlingar när de kommerså vi måste lita på de uppgifter som de lämnar”, säger Ronny Magnusson på Migrationsverket, enligt Sydsvenskan.
Frågan är varför man måste lita på dem som uppenbarligen har gjort sig av med sina handlingar för att dölja sin identitet. Ligger det inte närmare till hands att granska deras motiv. Genom att kalla sig barn så får de stanna i landet.

Det ligger nära till hands att tänka sig att här finns det folk som har kommit på ett säkert sätt att ta sig in i landet, trots att de inte ens uppfyller kraven för att uppnå flyktingstatus. Ett enkelt sätt att lura de ”de dumma svenskarna”. Vilka signaler skickar vi ut i världen?

Det är förmodligen bekant i en stor del av världen, att om man använder epitetet barn, så rider man lätt på kärringmentaliteten som råder i Sverige och som mobiliseras av biskopar, det mediala etablissemanget och annat PK-folk.

Det ligger också nära till hands att det finns släktingar eller bekanta i Malmö som har tipsat ”barnen” om de fantastiska möjligheter som finns i det avlägsna landet i norr. Kanske kan man så småningom också erbjuda sig att vara familjehem för de ”ensamma flyktingbarnen”, naturligtvis mot rundlig ersättning.

Etiketter:


Pusha

1 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home