Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

måndag, november 13, 2006

Stasis arkiv får inte stängas

Ovanstående rubrik står att läsa på kultursidan i Sydsvenskan den 12 november. En mycket tänkvärd och en mycket angelägen artikel. Det är inte ofta som icke-socialistisk artiklar publiceras på kultursidan i Sydsvenskan. Med några få undantag så är det USA-hat, Israel-hat, islamistmedlöperi och kultursocialism som gäller. När man läser kultursidan så förstår man att Östtyskland inte är långt borta.

Jag vet inte vad som har tagit åt kulturchefen Daniel Sandström, kanske har han varit sjuk, så att det är en vikarie som har låtit Lotta Lundberg publicera sin utmärkta artikel om Stasi-arkiven. Kulturchefen Daniel Sandström framstår annars som en relik från Östtysklands glansdagar. Hans kultursidor hade fått Stasi att skutta av glädje. Något mera politiskt korrekt skulle de väl knappast kunna önska sig.

Så till saken. Socialdemokraterna och de gröna vill stänga Stasiarkiven. ”Sexton år efter murens fall vill man stryka ett streck över DDR-diktaturen. Gå vidare. Lägga locket på. Och ge informanterna fri lejd.” skriver Lotta Lundberg.

Naturligtvis förstår man vänsterns önskan att lägga locket på. Det östtyska exemplet avslöjar tydligt släktskapen mellan den socialism som Stasi försvarade och den socialism som torgförs idag. I grunden är det samma ideologi och samma argument.

I filmen De andras liv får vi på ett nära sätt ta del av socialismens verklighet. Den är ett omistligt dokument av Stasis verksamhet och samtidigt en skrämmande påminnelse om hur inpyrt vårt samhälle är av deras socialistiska ideologi. Likt giftsvamparnas mycel genomsyrar den hela det svenska samhället och deras förrädiska färgglada sporkroppar finner vi dagligen i våra massmedia, bl.a. på Sydsvenskans kultursida.

OBS! SE FILMEN De andras liv!!!

Etiketter:


Pusha

söndag, november 12, 2006

Svenskarna i minoritet innan 2056

Billström vill skärpa asylpolitiken, skriver Sydsvenskan.
Inte en dag för tidigt! I artikeln kan vi läsa: ”Migrationsverket förutspår tvärtom att flyktingströmmen till Sverige ökar. Sverige är på väg att bli det ledande asyllandet i Europa för framför allt irakier.” Detta är minst sagt en underdrift. Sverige har sedan länge varit det ledande asyllandet i Europa. I bloggen Snaphanen kan vi läsa följande:

”Sedan slutet av 1986 har Invandrarverket publicerat statistik över grunderna för de uppehållstillstånd som beviljats. Åren 1980 - 2000 beviljades inte mindre än 686 523 personer uppehållstillstånd i Sverige.Vad gäller flyktingar och personer med andra skyddsskäl, uppvisar Sverige en långt större invandring än andra västeuropeiska länder. Under perioden 1988 - 1997 beviljade Sverige fler permanenta uppehållstillstånd till de nu nämnda kategorierna av invandrare än något annat av de sexton viktigaste västeuropeiska länderna. Räknar man i stället antalet per 100 000 invånare - vilket är rimligare vid en internationell jämförelse - konstaterar man att Sverige leder stort: dubbelt så många uppehållstillstånd som tvåan och trean Norge och Danmark, drygt tio gånger fler än Tyskland och 163 gånger fler än Italien.”

När de svenska medierna och tokstollarna i riksdagen drev igenom den tillfälliga asyllagen förvärrades naturligtvis situationen dramatiskt. Sydsvenskan skriver att Billström ”är bekymrad över asylströmmarna från Irak, och hävdar att det är den tillfälliga asyllagen som trädde i kraft i våras som banade väg för de nya flyktingarna.

– Människor har tyvärr fått intrycket att det är lättare att få asyl i Sverige, trots att vi inte har en annan syn på skyddsgrunderna. Därför vill jag skicka ut en tydlig signal om att vi har exakt samma lagstiftning som vi hade tidigare. Och vi kommer inte att göra avkall på detta. Vi kommer inte så länge som jag är migrationsminister att utfärda några generella amnestier eller tillfälliga asyllagstiftningar.”

Vi får hoppas att Billströms insikter leder till förändring även om framtiden ser mycket dyster ut. Redan nu så kryper politikerna för islamisternas hot och det riskerar att bli än värre ju fler de blir. I boken Exit Folkhemssverige - en samhällsmodells sönderfall kan vi läsa:

”Elfverson och de andra författarna till boken "Invandring - sammanbrott eller utveckling?" fick mycket mycket kritik för sin befolkningsmässiga prognos. Här visar det sig att denna snarast var för lågt tilltagen. Svenskarna blir inte en minoritet i Sverige år 2056 - de kommer att bli det väsentligt tidigare”

Etiketter:


Pusha

lördag, november 11, 2006

Misstänkta för ritualmord får 50 000 kr!

Den 18-åriga sonen dömdes ensam för att ha förnedrat, torterat och mördat offret. Han fick fyra års sluten ungdomsvård och utvisning. Föräldrarna som var hemma vid dådet flydde till Danmark efter det bestialiska mordet. Hovrättens dom slår fast att det handlar om ett hedersmord och att andra personer inblandade i mordet. Föräldrarna i Sverige får istället 50 000 kr i ersättning eftersom de inte kunde bindas till mordet! (Sydsvenskan 2006-11-11)

Hedersmordet följer det klassiska mönstret att en ung familjemedlem tar på sig hela skulden. I Danmark lät sig inte rättvisan manipuleras på samma sätt. Vid ett liknade hedersmord dömdes alla de iblandade i mordet.

I Sverige sänder vi andra signaler: Det är närmast fritt fram att mörda och dessutom kan ni få ersättning för eventuella omkostnader. Dessutom kan vi nog räkna med att ett stort antal sk flyktingkramare kommer att väcka ett enormt rabalder när den ”stackars” mördaren ska utvisas. Han kommer då att framställas som ett litet hjälplöst barn och Sverige kommer att anmälas för brott mot någon FN-konvention.

Etiketter:


Pusha

"Förvånande många" flyktingar befinner sig i de länder de flytt från!

När de islamistiska terroristerna startade kriget mot Israel i somras blev det ganska uppenbart att många sk flyktingar faktiskt mer eller mindre är bosatta i de länder de säger sig flytt från. Naturligtvis är de numera försörjda av svenska skattebetalare, med bidragsbelopp som får dem att framstå mycket rika i sina hemländer.

Detta är naturligtvis inte något som man normalt låter komma till allmänhetens kännedom. Men med anledning av flyktingreprisen från Libanon kan man skönja verkligheten. Sydsvenskan skriver:

”En osäkerhet för UD var hur många svenskar som fanns i Libanon. Från början handlade det om några tusen vilket visade sig vara fel, siffran var många gånger högre. – Prognosen var dålig för Libanon. Det berodde på att det inte enbart handlade om sådana som var på tillfälligt besök utan även om de svenskar som bor där en större del av året och om vanliga turister.”

Bara sommarens evakuering av 8500 flyktingar från krigets Libanon kostade de svenska skattebetalarna 100 miljoner kronor. Men vad gör det? Sverige är ju ett rikt land, får vi ju veta genom det besuttna etablissemangets megafoner.


Pusha

torsdag, november 09, 2006

Makabra manifestationer påminner oss om Kristallnatten

”Polisen har bildat en specialkommendering för hela Skåne inför kvällens manifestationer till minne av Kristallnatten”, skriver Sydsvenskan. Det är beklämmande att vänsteraktivisterna främst tycks ha inspirerats av nationalsocialisternas metoder. Precis som nazisterna misshandlar de sina politiska motståndare, slår sönder deras egendom och förföljer dem på alla upptänkliga sätt. De anser sig stå över de demokratiska principerna. Dessa huliganer marscherar också gärna tillsammans med islamistiska terroristsympatisörer och skriker ut sitt hat mot Israel och ”sionisterna”.

Kristallnattens fasor borde stämma till eftertanke, inte användas för att främja våld och hat. Vänsterns nationalsocialistiska metoder och fanatiska Israelhat ger Kristallnattens terror en kuslig aktualitet.

Etiketter:


Pusha

måndag, november 06, 2006

Obeslöjade kvinnor får skylla sig själv – de är som "uncovered meat on the street"

Det är inte så konstigt att brottsparticipationen (den andel av gruppen som begått brott) när det gäller våldtäkter är ca 20 gånger så hög för invandrare från arabländer jämfört med svenskar. (Källa. BRÅ-rapport 1996:2, tabell 2.3)

En imam i Australien har på ett tydligt sätt klargjort skuldfrågan till denna brottslighet:
"If you take out uncovered meat and place it outside on the street, or in the garden or in the park, or in the backyard without a cover, and the cats come and eat it . . . whose fault is it — the cats or the uncovered meat?” he asked, rhetorically. "The uncovered meat is the problem.”

Läs mer: NewsMax.com

Etiketter: ,


Pusha

söndag, november 05, 2006

Fransk polis:"Muslimerna bedriver ett inbördeskrig"

Rubriken ovan står att läsa på FORUM MOT ISLAMISERING. Nyligen fick en ung studentska livshotande skador efter ett bussöverfall i Marseille. Studentskan som inte hann ut ur eldhavet fick 60-procentiga brännskador. På FOMI kan vi bl.a. läsa: ”Det är anmärkningsvärt att franska polisförbund nu börjar avfärda politiskt korrekt retorik om "ungdomsvåld". Man talar nu öppet om islamism och intifador.”

Upploppen, bilbränderna och överfallen har blivit vardagsmat i Frankrike. Mord, upplopp och terrordåd med islamistiska förtecken har blivit allt vanligare i Europa. I Malmö och många andra svenska städer har våldet redan nått alarmerade nivåer.

Politikerna och massmedia har gjort allt som står i deras makt – inte att stoppa våldet, inte att öppet diskutera dess orsaker – nej de har gjort allt för att dölja dess orsaker och de har gjort allt de har kunnat för att förfölja, förhåna och tysta de som har vågat ifrågasätta de politiskt korrekta lögnerna och bortförklaringarna.

Genom Sverigedemokraternas valframgångar har de offentliga lögnerna börjat ifrågasättas.

Etiketter: , ,


Pusha

UD sparkar sverigedemokrat från ambassad

I Sverige går det bra att hylla eller försvara massmördare som Stalin, Pol Pot och Mao utan att man riskerar sin anställning eller karriär. Likaså kan man helt öppet förvara islamistiska terrordåd och kommunistiska diktaturer utan att riskera sin anställning. Tvärtom så anses ofta sådana hyllningar som progressiva och öppnar dörrarna till plats i media och karriär inom den offentliga sektorn.

Om man däremot på minsta sätt vågar kritisera massinvandringen och dess dramatiska följder, då är det klippt. Då gäller knappast grundlagen längre: RF 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter:
Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad 1: yttrandefrihet: frihet att i tal och skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor.

I Sydsvenskan kunde vi den 31/10 läsa att UD sparkar en sverigedemokrat. Även om man inte ställer upp bakom Sverigedemokraternas partiprogram så är det av yttersta vikt att försvara demokratins grundläggande principer.

Etiketter:


Pusha

Kommunhuset hotat – sd flyttar möte

Vänsterfascisterna* har på klassiskt fascistmanér försökt sabotera och angripa demokratins fundament: mötesfriheten, yttrandefriheten och på senare tid även förhindra folkets valda representanter att mötas. Dessa våldsaktioner har pågått i många år men har blivit mer uppmärksammade nu sedan de direkt riktar sig mot de demokratiska institutionerna. Rubriken ovan (Sydsvenskan 3/11) är bara ett exempel av många. I hotbrevet som är undertecknat AFA, står det bl.a: ”att få sitt kommunhus sönderslaget är inget som gynnar en kommun”. Kommunen vek sig snällt för hotet och ungdomsförbundet fick inte ha sitt möte!

Det värsta är att våldsdåden ofta indirekt uppmuntras av etablissemanget. Massmedierna försöker på olika sätt urskulda vänsterfascisternas (AFA m.fl.) illdåd med att framhålla deras ”goda uppsåt”.

Som Dick Erixon påpekar i sin blogg den 4/11: ”Varje gång du läser eller i etermedier hör ”antifascist” är det ett tydligt ställningstagande från redaktionen om att ge stöd åt våldsverkare vars mål är att störta demokratin.”

Myndigheterna har sedan länge pumpat in många skattemiljoner till olika antidemokratiska organisationer. I skolan bedrivs det sedan länge olika projekt som uppmuntrar och försöker skapa förståelse för vänsterfascismen i dess olika skepnader.

Ett tydligt resultat av denna vänsterindoktrinering är följande anmärkningsvärda rubrik i Sydsvenskan den 30/11: Unga: USA större hot mot fred än Nordkorea. ”Nästan en av tre svenskar, 29 procent, anser att USA utgör det största hotet mot världsfreden enligt en Temoundersökning… Undersökningen visar att fler personer mellan 16 och 29 år ser USA som det största hotet…”

(* Fascismen och nazismen har sina rötter i den socialistiska ideologin. Mussolini var ju aktiv socialist. Nazisterna hette Nationalsocialistiska arbetarpartiet och dess röda fana underströk dess socialistiska ideologi.)

Etiketter:


Pusha