Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

onsdag, januari 24, 2007

”Nästan alla pengar Hamas fått från sina gynnare i utlandet har gått till vapen”

Mats Skogkär har återigen ett mycket läsvärt inlägg i Sydsvenskan, där han skriver om resultatet av EU:s hårt kritiserade ekonomiska bojkott mot Hamasregeringen, vilken innebar en kraftig ökning av biståndet till de palestinska områdena:

”Det samlade biståndet från EU och dess medlemsländer uppgick enligt EU-kommissionen till 651 miljoner euro under 2006, en ökning från året innan med 27 procent. Detta var alltså följden av EU:s omtalade och hårt kritiserade ”politiska och ekonomiska bojkott” mot Hamasregeringen: Inte strypt bistånd utan kraftigt ökat bistånd, om än inte via Hamas. Möjligen överraskande för den allmänhet som följt rapporteringen från Mellanöstern.”

Han citerar också den palestinske människorättsaktivisten Basem Eid:
”Nästan alla pengar Hamas fått från sina gynnare i utlandet har gått till vapen”.

När ska våra politiker inse att västvärlden är under attack av islamsk fascism. Hamas i Palestina och dess allierade Hizbollah i Libanon, bör bekämpas – inte stödjas! Allt ekonomiskt stöd som kommer den islamska fascismen till godo, kommer i första hand att användas mot de demokratiska staterna i Mellersta Östern men också till att destabilisera och underminera Europa. I Libanon attackeras nu den västvänliga regeringen. Sydsvenskan skriver idag: ”Libanon var på tisdagen lamslaget av en strejk som iscensatts av Hizbollah för att störta regeringen”.

Etiketter:


Pusha