Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, januari 20, 2007

Flyktingpolitiken sedd ”von oben”

Migrationsverket räknar att det kommer mellan 30 000 och 40 000 asylsökande under 2007. De två föregående åren kom det 24 300 respektive 17 500.

Sydsvenskans herr Ramel sitter på sin höga trojanska häst och mästrar pöbeln. Han är så storsint och han vet: ”De som berövats all trygghet och flyr för livet kan och bör erbjudas en fristad i Sverige”. Att sedan det är andra som får betala genom att mista den lilla trygghet de hade här, det har knappast herr Ramel en ”aaaning” om. Han har väl knappast sett den verklighet som råder i bl.a. Rosengård och Landskrona.

Nu kan han glänsa med sin ”godhet” när han frotterar sig i de fiiinare kretsarna, där PK-finishen är ett måste, och där de kan raljera över den simpla pöbeln, som gnäller när de tvingas avstå sina ynka skattekronor till herr Ramels ädla rädda-hela-världen-projekt.

Att vanliga svenskar redan knäar under världens högsta skattetryck, samtidigt som alla grundläggande samhällsfunktioner som polis- och rättsväsende, skola, sjukvård och försvar ändå lider brist på resurser, det bekymrar knappast herr Ramel. Han ställer frågan och ger oss svaret: ”Har Sverige råd? Självklart ja.”

Sedan blandar herr Ramel ihop det när han talar om att Sverige behöver arbetskraft. Visst är det så, men det är en helt annan sak när folk vi har behov av kommer hit och arbetar och försörjer sig själva! Men det är väl knappast våra företags behov som styr flyktingströmmen till Sverige!

Som jag skrev här i bloggen den 12 november, när det gäller utdelande av uppehållstillstånd per capita, så leder Sverige redan stort: ”dubbelt så många uppehållstillstånd som tvåan och trean Norge och Danmark, drygt tio gånger fler än Tyskland och 163 gånger fler än Italien.”

Det skulle vara intressant att veta hur herr Ramel ser på alla ”svenskar” som på skattebetalares bekostnad deltar i islamisternas heliga krig och terror mot demokrati och mänskliga rättigheter.

Etiketter:


Pusha