Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

torsdag, januari 23, 2014

Lagstiftningen skyddar våldsbrottslingarna och straffar våldsoffren!

Nu har det hänt igen. Vi känner igen det absurda mönstret:
18-åringe Nikola tänkte slå ned en ”gubbe” och gav sig på brevbäraren, 64-åriga Helge. men Helge kunde försvara sig! Han har svart bälte i kung fu! Tingsrätten dömer nu Helge till ett års fängelse för grov misshandel medan våldsmannen som attackerade Helge slipper undan med villkorlig dom och dagsböter! Att Helge i vredesmod över den oprovocerade attacken har tilldelat våldsbrottslingen några extra sparkar, är synnerligen mänskligt och förståeligt. Att då döma offret för det oprovocerade  överfallet till ett års fängelse är absurt!

Vi känner igen mönstret: En berusad man slet upp bildörren och kastade sig över den 68-årig kvinnan som körde bilen och tog struptag på henne. Hon skrek i dödsångest och Per-Anders som blev vittne till det brutala överfallet visade civilkurage och ingrep! Han slog ner den brutala gärningsmannen och räddade förmodligen kvinnans liv!
Istället för att belönas för sitt civilkurage dömdes Per-Anders Pettersson för grov misshandel till ett års fängelse och tvingades dessutom att betala 50 000 kronor skadestånd till våldsmannen som angripit den 68-åriga kvinnan!

Tillbaks till Helge! Om uppgifterna i Nya Tider stämmer, borde man starta en insamling och ge Helge en rejäl belöning och en hedersmedalj för visat civilkurage!
Det är beklagligt att vanliga medborgare själva ska behöva svara för att lag och ordning upprätthålls, men när polisen inte längre kan sköta sina primära uppgifter, utan istället ägnar sin mesta tid åt "brott utan offer", jämo-grupper och kränkningsanmälningar - då måste det finnas män som Helge!
All heder åt honom! All skam över det svenska rättsväsendet som skyddar våldsbrottslingarna och straffar våldsoffren.

Istället för att ändra ovanstående absurditeter i den svenska domstolspraxisen, vill justitieministern  Beatrice Ask  skärpa straffen för narkotikabrott, som redan är bland de strängaste Europa! Skärpta straff skulle innebära att narkotikabrott straffas hårdare än de flesta grova våldsbrott, inklusive många mord. Det är helt orimligt! Förmodligen har hon inspirerats av den islamska lagstiftningen. Den är ju ändå på väg hit.

Medveten lögnerska eller
bara dum?
Att Beatrice Ask och de andra PK-politikerna sprider lögner och mörkar fakta i kring narkotikapolitiken och andra kontroversiella samhällsfrågor (t.ex massinvandringen), är välbekant för de flesta kritiskt tänkande svenskar. Lögnerna som hon spred gällande legaliseringen av marijuana, uppmärksammas nu också internationellt! Ask spred påhittad knarkartikel

Beatrice Ask vill också skärpa straffen för sexköp. Hon tycker att det är för få som döms för sexköp och att i de fall någon döms så är straffen för mesiga. Hon vill ha en höjning av maxstraffet för att köpa sex från  6 månader till 1 år. Även i detta fall har Sverige redan en för världen både absurd och hård lagstiftning. Dessutom motverkar lagstiftningen sitt syfte.
Läs mer här på Juristens funderingar!

Etiketter:


Pusha