Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, december 07, 2013

Medias vänstertendens

Hörde idag att radioprogrammet Tendens i P1, som idag helt ägnar sig åt att hylla och helgonförklara Nelson Mandela, har låtit skjuta fram dagens ordinarie program "Högerextremismens frammarsch i Europa". Jag konstaterar att ett program med titeln "Vänsterextremismens frammarsch i Europa" inte skulle vara tänkbart Sveriges Radio, även om vänsterextrema grupper under flera decennier har ökat sitt inflytande i hela Europa.

Bl.a. har vänsterextremister ofta inflytelserika positioner överallt samhället och framförallt i massmedia. Dessutom står de vänsterextrema rörelserna för de flesta attentaten, våldsamheterna och övergreppen på oliktänkande, inte minst i Sverige.
Programmet Tendens borde i sanningens namn heta "Vänstertendens". I deras värld finns knappast begreppet "vänsterextrema", utan möjligen begreppet "vänsterradikala".

Däremot är Tendensredaktionen, liksom massmedia i övrigt väldigt snabba att stämpla allt som inte delar vänsternetablissemangets världsdbild som "högerextrema", även om rörelserna har ett program som i stort sett överensstämmer med den politik som socialdemokraterna under Per Albin Hansson och Tage Erlander stod för. Tala om vänsterextremismens frammarsch!

Etiketter:


Pusha