Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

fredag, oktober 10, 2014

Det kollektiva arabiska självmordet

Mikael Jalving (bl.a. bekant från Danmarks röst och författare till Absolut Sverige) har en intressant krönika i Jyllandposten under rubriken: Det kollektive arabiske selvmord.
Jag har tagit mig friheten att citera och översätta en del av krönikan. Naturligtvis rekommenderar jag dig att läsa krönikan i den danska originalversionen.
”Det eskalerande inbördeskriget i Mellanöstern tillintetgör den arabiska civilisationen och drabbar Västvärlden som en naturkatastrof. Vem kommer att rädda araberna från sig själva? …”

”… Det är höst, inte bara här hemma. Som de flesta har noterat, den omtalade arabiska våren, nu ryktbar för sina illdåd, som fick de traditionella medier och idealistiska politiker att stråla och ropa av hopp och humanism, har ersatts av mörker mitt på dagen i Irak, Syrien och andra länder i Mellanöstern. Analytiker har redan beskrivit det, och det måste sägas igen: den arabiska civilisationen har kollapsat…”

”… Du ser det på TV-skärmen eller surfplatta varje kväll, sociala medier visar en räcka av demoni: koreograferad avrättningar, fladdrande svart flaggor med arabisk skrift i en öken av social katastrof, män dolda bakom skägg, kalashnikovs och våldsförhärligande drömmar om världsherravälde; många män, kvinnor och barn slaktas av män och pojkar; sekteristiska grupper, sunni, shia, salafister, jihadister, Islamic State, Hamas, Hizbollah, al-Qaida, Boko Haram, al-Shabaab, skriftlärda med Koranen höjd till attack; etniska konflikter, politiska konflikter, religiösa konflikter, maffiaklaner, dynastier, social kontroll, kvinnor bakom burkas - och ingenting, nästan ingenting som fungerar i den arabiska vardagen. I väst står presidenter och ledare, från Barack Obama till David Cameron, beredda med försäkringar om att eländet inte har det minsta med islam att göra …”

”… Men nu ser vi det, inbördeskriget, på avstånd, men inte på större avstånd än att unga jihadister, som växte upp i en förort i Europa, segregerade från den inhemska befolkningen och dess vanor, normer och idéer, åker fram och tillbaka mellan socialtjänst och folkmord, mellan Manchester och Mosul, Köln och Kandahar, Rødovre och Raqqa…”
”… men vi förstår intuitivt att det kan drabba oss, och att vi inte har möjlighet att försvara oss mot upplösningen av den arabiska civilisationen. Deras undergång kan bli vår undergång. Vi importerar nämligen den. …”

”… jag tänker naturligtvis också på den växande ström av flyktingar och asylsökande, som söker sig till Europa – och för det mesta – kommer fram och får en eller annan rätt till att vara här – på de europeiska skattebetalarnas bekostnad…”
”… Sverige är ett
extremt; Här har de helt enkelt gett upp och accepterat att invandringen kommer att innebära slutet för välfärden …”
”… Det bara här i västvärlden som vi har fått den uppfattningen att vi, och ingen annan kan lösa alla världens problem, från nödhjälp till geopolitik. Det är vi, dvs. vårt arv av humanism, som i generationer har lett Väst vilse och skapat ett gränslöst, universellt samvete bortom alla sociala konsekvenser i våra hemländer, och gjort människorättskonventioner till gudomliga lag, där inte ett kommatecken får ändras …”

…”Vi vill och skall hjälpa, kosta vad det kosta vill, även vår egen undergång (deroute).
Undergång (deroute) är egentligen en för snäll term. Det är inte bara den arabiska civilisationen som försvinner inför våra ögon, utan också vår egen kultur, som lider av övermod i ett försök att spela Jesus, medan vi tillåter araberna - som uppenbarligen inte vill Danmark eller det land som har gett dem eller deras föräldrar en andra chans att husera som grevar och baroner på gator och torg och bete sig som om de vore herrar i vårt hus…”

Etiketter: ,


Pusha