Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, december 06, 2014

Lysande eftervalsanalys!

 Mats Dagerlind gör i sin krönika på Avpixlat en lysande eftervalsanalys, som förmodligen är mer värd en alla de floskelanalyser sammantaget, som florerar i mainstreammedia. Han avslutar sin krönika med dessa rader:

"Det är högst märkligt att svenska socialdemokrater och moderater inte ens kan tänka sig att gå Sverigedemokraterna till mötes så långt att de landar i en invandringspolitik i paritet med den deras respektive systerpartier i andra länder för. I stället vägrar man backa en millimeter, vägrar att ens föra samtal om invandringspolitiken och hävdar att varje justering nedåt av volymerna skulle vara liktydigt med främlingsfientlighet och rasism. På ett närmast obstinat demonstrativt sätt har man tvärtom föresatt sig att låta invandringen öka ytterligare.
Det så kallade besvärliga parlamentariska läget tycks mer än något annat handla om en psykologisk låsning hos sjuklövern i konflikt med allt förnuft. Frågan är hur stor ytterligare skada Sverige ska behöva tillfogas innan dessa sju sandlådepartiers ledare tar sitt förnuft till fånga, innan de gör det man borde kunna förvänta sig av varje förtroendevald politiker – tar Sverigedemokraternas utsträckta hand, sätter sig ned vid förhandlingsbordet och samtalar som vuxna människor.
Tyvärr ser det inte ut som att detta kommer att ske heller efter den 22 mars nästa år. I ett kortare och snävare perspektiv gynnar förstås en sådan här omogen och rabiat attityd Sverigedemokraterna. I ett längre och vidare perspektiv är det däremot en katastrof för Sverige."

Läs hela krönikan:  Sjuklövern som vägrade kliva ur sandlådan

Etiketter:


Pusha