Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

torsdag, januari 17, 2008

Elva väntar på att stenas till döds!

I dagen Sydsvenska kan vi läsa att ”Elva människor, nio kvinnor och två män, väntar i fängelser i Iran på att bli stenade till döds.” (Artikeln finns ej på nätet!)

Islam enligt Koranen, är en totalitär lära som tvingar individen till total underkastelse. Koranen fordrar att den som lämnar religionen ska straffas med döden. Det är dags vi inser att de som hävdar att islamsk rättstradition måste följas, utgör ett hot mot vår kultur och vår frihet.Förberedelse för stening i Iran

Det är dags att inse att ”islam varhelst den gör sitt inträde för alltid förändrar dessa samhällens kultur på alla nivåer, från politik till individuella livsmönster”, som Lee Harris skriver i The Suicide of Reason. (Se Erixon).

Vi har redan sett hur vår yttrandefrihet hotas av ”kränkta” muslimer. Mord och mordhot mot författare och konstnärer är de mest iögonfallande tecknen på islams offensiv.

Om man måste bära slöja för att de ”påbjuds” i Koranen, så måste man logiskt sett också vara bunden av andra lagregler som har sitt upphov i Koranen, exempelvis dödsstraff eller piskning för otrohet. Det är inte rasism att fördöma en totalitär doktrin och vägra deras anhängare att bära sina symboler offentligt! (Jmf förbudet mot att bära hakkors) Se min tidigare kommentar.

Somaliskfödda Ayaan Hirsi Ali skriver således:
”Islam är en otrevlig doktrin, men inte en obotlig eller ärftlig sjukdom. Med andra ord är islam inte ett biologisk fenomen. En muslim är inte född till muslim, utan uppfostras till en. Likt varje medborgare i ett liberalt samhälle kan muslimen tänka om, reformera och till och med revolutionera de moralläror man fått lära sig av sina föräldrar.” (Se Erixon)

Ayaan Hirsi Ali skriver också: ”Jag menar att vi är i krig med islam. Och det finns ingen mittemellanposition i krig. Islam kan besegras på många sätt. Till att börja med genom att motverka spridandet av ideologin i sig själv” (Se Erixon)

Man skulle hoppas, att de som så gärna protesterar mot demokratiernas försök att försvara sig mot hänsynslösa terrorister, också engagerade sig när det handlar om systematiska och än grymmare övergrepp. Kan vi månne få se dem, som med braskande rubriker uppmärksammades i sin protest mot Guantánamo, protestera mot steningarna i islams namn?

Etiketter: ,


Pusha

1 Comments:

  • Om det är tillåtet med burka i Sverige, så borde det inte vara ett lagbrott om alla går med rånarluva? Ingen vet vem som finns under burkan... kan vara man eller kvinna,,,

    By Anonymous Anonym, at 10:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home