Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

lördag, maj 31, 2008

Bush försvarar friheten!

Idag har Dick Erixon en lysande formulering i sin text Så ska Iran tas i en multipolär värld som måste citeras:

"Lägg märke till att sedan George W Bush höll sitt andra installationstal, ett av de mest kraftfulla talen för global frihet som en ledande politiker hållit, har inga terrorattacker skett mot USA och amerikanska intressen. Bush må framstå som vulgär i finare intellektuella kretsar som pimplar rödvin i Europa, men hans budskap har gått fram till fundamentalisterna i Mellanöstern: vi ger oss aldrig! Och genom krigen mot tyrannier i Afghanistan och Irak har Bush visat att han menar allvar. Väst — iallafall USA — tänker inte ge upp frihet, pluralism, individualism och demokrati."

Artikeln kan jag verkligen rekommendera i sin helhet. Även den senare texten Ian Buruma: radikal islam hotar demokratierna, som också handlar om försvaret av friheten, slår huvudet på spiken. Vi får hoppas att hans artiklar kan få fler att vakna upp ur den farliga drömvärld den socialistiska ideologin har invaggat dem i!

Många trevliga människor som egentligen uppskattar friheten, gör misstaget att underskatta hoten mot vår frihet. De inser inte att friheten ständigt måste försvaras, ibland också med vapen! Under andra världskriget fick västvärlden betala ett högt pris för försvaret av friheten. Då var det Churchill som beslutsamt höjde frihetens baner. Nu är det Bush!

Etiketter: ,


Pusha