Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

fredag, juni 06, 2008

Skolan i sanningens och demokratins tjänst!

För att skolan skall kunna axla sin roll som värn för demokrati och tolerans måste alla lärarstudenter få med sig samhällskunskap och historia i sin utbildning, skriver Metta Fjelkner, LR, och Eva Swartz, Natur & Kultur. Jag instämmer till hundra procent i denna uppmaning, men sedan följer en synnerligen enögd och snedvriden verklighetsbeskrivning. De varnar för att nazistiska partier och organisationer försöker påverka våra barn och ungdomar med flygblad och klistermärken. Enligt Sveriges Radio, har man på var femte skola hittat propaganda från främlingsfientliga grupper.

Med tanke på att alla som ifrågasätter massinvandringen stämplas som ”främlingsfientliga”, så torde SR:s undersökning vara av begränsat värde! Det är också ett välkänt faktum, att det nog på samtliga skolor kan hittas antisionistisk och vänsterextrem propaganda. Detta tycks dock inte oroa Fjelkner & Swartz. Trots att dessa grupper dagligen och i stor omfattning, attackerar judar och politiska motståndare.

De oroas även av att åtta procent av svenskarna tänka sig rösta på de "främlingsfientliga" Sverigedemokraterna. Inte med ett ord oroas de över att kommunistpartierna eller dess light-variant Vänsterpartiet har ännu fler faktiska röster och sympatisörer. Vänsterpartiet kan naturligtvis också liknas ”vid en politisk dammsugare som söker människor som är arga och besvikna på samhället”.

Undersökningen Yttrandefriheten i skolan, visade att tio procent av eleverna i grundskolan ansåg att alla inte har lika människovärde, vilket inte är överraskande, när en liknande procentandel av eleverna är uppvuxna med Koranens hatfyllda budskap, där människors olika värde betonas, såsom:
2:187 ”Döda dom varhelst ni påträffar dom och driv ut dem från varje plats, från vilken de driver ut er, …… och strider de mot er, så döda dem! Sådan är de otrognas lön!”
Islam är en unik religion genom att betona människors olika värde och genom sitt sätt att uppmana till mord och våld mot icke-muslimer. (Se våldsuppmaningar i Koranen)

Arton procent såg homosexualitet som en sjukdom, vilket också stämmer väl överens med den officiella synen i den muslimska världen!

33 procent av eleverna tyckte att det talas för mycket om nazismen och utrotningen av judar. Det är oroande, men med tanke på att en stor del av våra elever i grundskolan kommer från muslimska länder så är det inte helt överaskande. De kan via arabisk satellitkanaler dagligen serveras judehat och antisionistisk propaganda. Det senare serveras också via SR och övriga svenska massmedia.

Dessutom har vi ett stort antal socialister av olika schatteringar, som inte försummar något tillfälle att misskreditera Israel och judarnas rätt till en egen stat. Dessa båda grupper utgör med stor sannolikhet en bra bit över 30 procent av de 33 procent som tycker att det talas för mycket om nationalsocialismen och utrotningen av judar.

Jag håller med om att lärare och skolor måste ha rätt förutsättningar i sitt svåra arbete. Kunskap i ämnen som historia och samhällskunskap är i detta sammanhang avgörande och måste uppvärderas! Jag håller också med om att alla lärarstuderande – oavsett inriktning – måste få med sig dessa ämnen i sin utbildning för att kunna ta debatten och samtalen med eleverna på ett kvalificerat sätt.

Med tanke på den ensidiga och vänstervinklade verklighetsbild som paret Fjelkner och Swartz servererar oss, så borde det slås fast att lärarna också ska vara sakliga och objektiva, istället för att förvränga fakta, så att det passar maktelitens politiskt korrekta verklighetsbild!

Etiketter:


Pusha