Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

tisdag, augusti 19, 2008

Heder åt Bassem Nasr!

Visserligen delar jag inte Bassem Nasrs ståndpunkt när det gäller Israel, men i sin krönika i SkD ger han prov på osedvanligt civilkurage som är ovanligt bland ledande politiker. Han kritiserar den absurda moralpanik som utbröt i Trelleborg med anledning av att tidningen Moore och ett par klädföretag sponsrade en beachvolleybollturnering.

Vi är vana vid att politikerna ylar unisont och mangrant rabblar extremfeminismen litanior, så fort normala sexattribut och preferenser blir synliga. Det rör sig om en inskränkt nymoralism, som är lika obehaglig som den som samhället tidigare riktade mot homosexuella. Visserligen finns det idag människor som föraktar och förhånar homosexuella, men deras trångsynta hets backas åtminstone inte upp av samhället.

När det gäller att bekämpa, förhåna och förfölja de människor som tänder på de traditionella och genetiskt styrda sexrollerna, skyr det politiskt korrekta etablissemanget inga medel. Pengar vräks ut på s.k. jämställdhetsprojekt, media sprider förvanskad statistik och extremfeminism och manshat belönas.

Det känns skönt att det finns politiker som Bassem, som vågar stå upp för människors rätt till sin egen sexualitet, när broilerpolitikerna hysteriskt kacklar i kör! Bassems frihetliga budskap förstärks då han skriver:
”Visserligen tillhör jag dem som är skeptiska till om kommuner överhuvudtaget ska finansiera vuxna människors fritidsaktiviteter, men det beror på helt andra saker än sexualmoraliska bedömningar av medarrangörerna.”

Etiketter: ,


Pusha