Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

måndag, augusti 11, 2008

Rättsapparatens resurser slösas på lugn festival

Polisen använder oerhörda resurser på att jaga vuxna människor som röker en joint. Samtidigt så försummar man allvarliga brott som rån, stöld, inbrott, hot och misshandel. På många håll förmår polisen inte ens att upprätthålla elementär ordning. På gator, torg, parker och kommunala färdmedel är det alkisar och skräniga förortsgäng som har företräde. Istället sätter samhället in sina resurser på ett brott utan offer. Polisen griper 220 personer utan att de har gjort en fluga förnär!

Vuxna människor borde själva ansvara för sin kropp och sin hälsa. Den egna kroppen bör vara fredad för politikernas förmynderi! Vuxna människor är förmodligen bättre skickade än politikerna, att avgöra hur de bör leva sina liv och om de mår bättre av att röka en joint än att dricka sprit eller vin.

Naturligtvis kommer alla gripande att leda till kostsamma rättsprocesser* och kanske också personliga tragedier för skötsamma förvärvsarbetande människor. Som vanligt är dessa reggaefestivaler ovanligt lugna och trivsamma. Sydsvenskan skriver: ”Bo Axelsson, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län, uppger att förutom de misstänkta narkotikabrotten har festivalen varit lugn och några våldsbrott har inte rapporterats in.”
(*Läs: Mattias Svenssons artikel Rättsväsendet knäar under knarket,)

Att marijuana har klassats som narkotika, trots att dess negativa effekter knappast når upp till alkoholens, beror endast på politiska beslut som inte grundas på objektiva fakta! Läs exempelvis studien i den ansedda brittiska medicinska tidskriften The Lancet, som konstaterar att cannabis är en mindre skadlig drog än alkohol. Se diagram!

Se även Henrik Alexanderssons lysande kommentar: En svensk sommartradition

Etiketter: ,


Pusha