Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

söndag, juni 29, 2008

Maffiametoder hotar yttrandefriheten!

Hoten mot vår personliga integritet har diskuterats intensivt i samband med FRA-lagen. Samtidigt använder små extremistorganisationer maffialiknade metoder för att begränsa yttrandefriheten och beröva medborgarnas deras valfrihet när det gäller trycksaker.

Denna gång är det en bensinstation i Piteå som ”hotades av blockad av fackförbundet Syndikalisterna sedan en anställd protesterat mot att behöva sälja porrtidningar. Nu har mackens vd beslutat att arbetsplatsen ska bli helt porrfri.” (Sydsvenskan och Affärsvärlden)

Det är synnerligen farligt för yttrandefriheten om vi tillåter små extremistorganisationer att avgöra vad vi medborgare ska kunna läsa. Denna gång handlar det om pornografi, och då tiger eller hurrar naturligtvis hela pk-etablissemanget.

Annat hade det varit om man hade försökt att göra arbetsplatser ”kommunistfria”, t.ex. att man förhindrade all litteratur som förespråkade massmördarideologier som kommunismen, att säljas i bokhandlar. Då hade vi säkert fått en livlig debatt i massmedia - med all rätt! Yttrandefriheten är fundamental i en demokrati. Vi bör inte acceptera att små extrema rörelser avgör, vilken litteratur och tidningar vi ska ha tillgång till!

Etiketter: ,


Pusha