Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

söndag, oktober 12, 2008

Den islamska terrorn på Filippinerna

De islamska terroristerna krig på Filippinerna har kostat mer än 120.000 människor livet och tvingat hundratusentals på flykt. Sydsvenskan har idag en artikel om detta krig i sin pappersupplaga men har av någon anledning utelämnat den i nätupplagan.

Anledningen till de uppflammade striderna ”var den här gången att regeringen insisterade på att genomföra lokalval på Mindanao. 1,6 miljoner väljare skulle utse guvenör, viceguvenör och en lokal folkförsamling.
Separatisterna motsatte valet. Milf
(de muslimska terroristerna) befarade en förlust eftersom den muslimska minoriteten nu utgör endast en femtedel av Mindanaos befolkning.” (Sydsvenskan 12/10 2008)

De muslimska terroristerna vill med våld göra Mindanao till en muslimsk stat trots att muslimerna bara utgör 20 % av befolkningen! Filippinerna utgör ett tydligt exempel på de konflikter som alltid tycks uppstå när islamisterna har nått ett visst antal. Från alla världens hörn och i alla tider har vi sett att islams strävan efter överhöghet och expansion leder till samma resultat. Underkastelse (vilket islam betyder!) är det enda som accepteras. Någon mångkulturalism på lika villkor har knappast existerat.

Jag har tidigare här i bloggen pekat på vad som händer på alla de platser runt om i världen, där islam möter andra kulturer. I Europa och inte minst i Malmö har redan det småskaliga inbördeskriget startat. Anlagda bränder, upplopp, rasistiska gängöverfall, terrordåd, hatpredikningar och hot mot förläggare och konstnärer är bara början!

Etiketter:


Pusha