Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

onsdag, oktober 08, 2008

Historien upprepar sig!

Våldsamma sammandrabbningar mellan hinduiska bybor och muslimska invandrare har drivit över 85 000 människor på flykt i delstaten Assam i nordöstra Indien. Minst 47 människor har dödats och oroligheterna beskrivs som de värsta sedan 1983, då över 2000 människor miste livet, i sammanstötningar mellan de infödda och de muslimska invandrarna. Över 40 procent av invånarna i Assam är nu muslimer, merparten av dem invandrare från Bangladesh.

Bakom våldsamheterna ligger en gammal och till synes oundviklig konflikt. Hinduer, men också kristna, är rädda för massinvandringen av muslimer. Under flera hundra år förtrycktes hinduerna av muslimska ockupanter och stora delar av den tidigare buddhistiska och hinduiska högkulturen islamiserades. I våldets Afghanistan, Pakistan och Bangladesh har hinduismen och buddhismen nästan helt utplånats. Talibanerna nöjde sig som bekant inte med det, de utplånade även Buddhastatyerna i Afghanistan, ett av världens stora kulturarv.

Som vanligt försöker massmedia (via TT) lägga skulden på de infödda (samma visa där som här):
”Att motsättningarna flammat upp igen beror enligt bedömare på att en allt starkare studentrörelse har börjat hetsa mot invandrarna.”
Vilka bedömare kan man fråga sig? TT som helt domineras av vänstermaffian, väljer naturligtvis vems bedömningar de vill redovisa. (Se bloggen TT-kritik).

Etiketter: ,


Pusha