Malmöperspektiv - med fokus på ansvar och frihet

söndag, juli 22, 2007

Muhammed utvecklade karavanplundringen

I senaste numret av Contra (nr 3) kan vi läsa om hur Muhammed satte karavanplundringen i system. Han utvecklade överfall och plundring i öknen till en sofistikerad konst. Artikeln redogör för hur kidnappning, slavhandel och mord utgjorde grunden för Muhammeds makt och spridningen av hans lära (islam).

Muhammed kunde också visa mildhet: ”Han erbjöd de besegrade att ansluta sig till islam. Bara om de inte gjorde det slog han ihjäl dem.” Artikelförfattaren C G Holm påpekar också att: ”Viktigt för att vinna anhängare var också det ekonomiska utfallet av plundringstågen . Muhammed delade generöst ut krigsbytet till alla troende. Bytet delades normalt lika, men en femtedel reserverades för Muhammed själv.”

I ingressen till artikeln jämför han Muhammed med andra religionsstiftare som Jesus och Buddha. Dessa var ju fridens män som inte använde våld för att sprida sina tankar. Islam har sedan begynnelsen spritts med våld, där kidnappning och mord ända från början har varit en integrerad del av dess verksamhet.

Med ett historiskt perspektiv är det lättare att förstå den terror och den våldskultur som idag förknippas med islamismen.

Etiketter:


Pusha

lördag, juli 21, 2007

Islamofobi är en myt!

I en intervju avfärdar Ayaan Hirsi Ali den av etablissemanget omhuldade myten att det finns något som kan kallas islamofobi! Enligt deras logik borde vi naturligtvis då också tala om nazifobi när någon kritiserar den nationalsocialistiska ideologin.

Att konstruktivt och sakligt kritisera en antidemokratisk ideologi/religion, som i sin grunddoktrin uppmanar sina anhängare att med våld tvinga oliktänkande till underkastelse eller förintelse, om de vägrar att underkasta sig, kan knappast betecknas som en fobi.

Se intervjun med Ayaan Hirsi Ali här!

Etiketter:


Pusha

torsdag, juli 19, 2007

Bonus för att lära sig svenska!

Att lära sig svenska, om man vill bo och arbeta här i landet, borde vara en självklarhet. Men tyvärr är det långtifrån någon självklarhet för många som sökt sig till Sverige som flyktingar eller anhöriga. De som har erfarenhet av svenskundervisningen kan vittna om många som saknar varje spår av ambition och enbart visar ett hånfullt förakt för allt vad svenskundervisning heter, väl förvissade om att svenskarna kommer att serva dem med tolkar för all framtid i de fall institutionerna och tjänstemännen inte redan har tvingats anamma deras språk (som regel arabiska).

Vår annars ovanligt vettiga integrationsminister Nyamko Sabuni vill införa en bonus på några tusenlappar för flyktingar som klarar undervisningen i svenska. Självklart ska de uppmuntras som lär sig svenska. Men att få möjlighet att bo i landet och ta del av det ymniga svenska bidragsflödet borde vara belöning nog. Att lära sig svenska borde vara en grundläggande förutsättning för att få försörjningsstöd. De som inte lyckas på egen hand borde vara skyldiga att deltaga i svenskstudier. Om inte så skulle de bli av med alla bidrag!

Tänk om vi svenskar kunde fordra att istället för dyra språkstudier, förutom gratis språkundervisning, skulle kunna kräva att bli försörjda i landet vars språk vi vill lära oss, och dessutom begära bonus om vi lyckades.

Etiketter:


Pusha

Upplopp i Rosengård

Efter en längre tids frånvaro, återvänder jag till Malmö och bloggen. Jag har varit utomlands en månad och fått en viss distans till tokerierna i Malmö och övriga Sverige. När man kommer tillbaka och ser galenskaperna med ”fräscha” ögon, framstår de som än mer absurda.

Det första som möter mig är rapporterna från det senaste upploppet i Rosengård där ett femtiotal poliser fick sättas in. (Inga poliser finns tillgängliga när Svensson har haft inbrott eller blir misshandlad) Polisen tvingades också att skjuta varningsskott. Det borde vara en självklarhet att utvisa alla utlänningar som inte lydde polisens uppmaningar. Har man beviljats uppehållstillstånd i landet för att undgå våld och hot borde det inte vara tillåtet att medverka till att våldet och våldskulturen blir en del av den svenska vardagen.

Sådana tydliga signaler hade varit effektiva och hade haft en långsiktig verkan. Med nuvarande låtgåmentalitet och där alla problem skylls på etniska svenskar, kommer upploppen att eskalera och snart vara lika vanliga som i Paris.

Etiketter:


Pusha